spawacz.pl

forum spawacza

Dyskusje, opinie i porady dotyczące szeroko pojętej branży spawalniczej
Teraz jest poniedziałek, 24 września 2018, 19:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 17 grudnia 2017, 21:58 
Offline

Dołączył(a): niedziela, 17 grudnia 2017, 21:39
Posty: 1
Witam. Chciał bym zmienić uchwyt z euro złączem w migomacie 180A. Przeglądam oferty i zastanawiam się co wybrać i mam kilka pytań.:
1.) Czy ilość rolek w napędzie drutu ma znaczenie w długości przewodu? Teraz mam 3 metry i znajomy mi mówił że do 4-5m są potrzebne napędy z 4lub więcej rolkami.
2.) Czy mogę wziąć uchwyt przeznaczony do spawania prądem do 350A? Chciał bym uchwyt z chłodzeniem cieczą bo na codzienne kładę długie spawy.( Chłodnice mam od tiga którym bardzo rzadko pracuje.
3.) W jakich firmach szukać? Zależy mi na tym żeby dobrze się na tym pracowało, bo spawam parę godzin dzień w dzień, a jednocześnie mam świadomość tego że sprzęt który posiadam prędzej czy później będę musiał wymienić na coś profesjonalnego.
4.) No i przede wszystkim czy przy takim migomacie jest sens wchodzić w chłodzenie cieczą? Chciał bym wykorzystać chłodnice, która stoi nieużywana, ale nie chce żeby był przerost formy nad treścią.

Co myślicie? Pozdrawiam


Szczegóły postu Ostrzeż użytkownika
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 3 stycznia 2018, 23:19 
Offline

Dołączył(a): środa, 3 stycznia 2018, 22:10
Posty: 11
Zacznijmy od tego że do migomatu 180A nie ma sensu kupować dłuższych przewodów niż 3M i typ uchwytu MB15 jest optymalny dla tego prądu, a już na pewno nie podłączać do niego chłodnicy.
W przypadku podajników 2 rolkowych raczej stosuje się uchwyty 3M, rzadziej 4M. Podajniki 4rolkowe pociągną uchwyty 4M i 5M bez problemu.

Jeśli chcesz wymienić sprzęt na coś lepszego to musisz się dobrze zastanowić nad zakupem urządzenia.

_________________
Sklep spawalniczy
www.weldcut.pl


Szczegóły postu Ostrzeż użytkownika
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 19 stycznia 2018, 12:04 
Offline

Dołączył(a): piątek, 19 stycznia 2018, 12:00
Posty: 1
a kto taki uchwyt ma

___________________
http://reading-escort-girls.co.uk


Szczegóły postu Ostrzeż użytkownika
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 19 stycznia 2018, 19:49 
Offline

Dołączył(a): piątek, 12 stycznia 2018, 07:20
Posty: 5
Ja do mego chinola inwertera podpiąłem 4mety binzela,od razu czuć różnicę,podajnik z jedną parą rolek daje radę bez zająknięcia,również na drabinie.Co do chłodzenia takiego sprzętu z mb15....hmmm,bez sensu, :roll: .próbowałem 5m,tęź da radę.


Szczegóły postu Ostrzeż użytkownika
Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 12 gości


Narzędzia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL